top of page

Το Facebook Workplace θέλει να γίνει η εναλλακτική στο Slack και το Yammer !


Μετά από 20 μήνες κλειστών δοκιμών, το Facebook ανακοίνωσε σήμερα τη νέα του υπηρεσία με την ονομασία Workplace, η οποία έρχεται να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση στο Slack, το Yammer και άλλα εργαλεία που προορίζονται για την επικοινωνία μεταξύ των υπαλλήλων και συνεργατών μιας επιχείρησης.

Ήδη περισσότερες από 1000 εταιρείες χρησιμοποιούν το Workplace, με το Facebook να αναφέρει ότι πλέον οποιαδήποτε εταιρεία από ολόκληρο τον κόσμο μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα που αυτή διαθέτει. Αναμενόμενα, το Workplace βαδίζει πάνω στην τεράστια επιτυχία του Facebook και των χαρακτηριστικών του που γνωρίζουν αρκετά καλά 1.5 δισ. άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Έτσι όσοι χρησιμοποιήσουν το Workplace, μπορούν να έχουν πρόσβαση μεταξύ άλλων στο Messenger, στο Facebook Live και στα Groups, όμως πλέον αντί για "φίλους" υπάρχουν συνεργάτες και συνάδερφοι εντός ενός εταιρικού περιβάλλοντος. Όπως είχε διευκρινίσει το Facebook από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα σχέδια του, το προφίλ που διατηρεί ένας χρήστης στο Facebook με αυτό του Workplace, είναι ανεξάρτητα και δεν εμπλέκεται το ένα με το άλλο.

Άλλα χαρακτηριστικά που συναντάμε αποκλειστικά στο Workplace είναι ένας πίνακας με αναλυτικά στατιστικά στοιχεία, sso χαρακτηριστικά αλλά και δυνατότητα για εύκολη ενσωμάτωση της υπηρεσίας από υπάρχοντα IT συστήματα. Ακόμα μέσω των Multi-Company Groups, εργαζόμενοι από διαφορετικές εταιρείες και οργανισμούς μπορούν να δουλέψουν μεταξύ τους αλλά και να επικοινωνήσουν, πάντα μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον. Παράλληλα το Facebook κυκλοφορεί και την εφαρμογή Work Chat για iOS και Android προκειμένου η επικοινωνία μεταξύ μιας ομάδας να μην περιορίζεται και να γίνεται από οπουδήποτε. Η εφαρμογή Work Chat υποστηρίζει βιντεοκλήσεις, αποστολή αρχείων και βίντεο αλλά και ομαδικές συζητήσεις.

Η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει το Facebook δε διαφέρει από άλλες παρόμοιες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα μετά την τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο, κάθε εταιρεία θα πρέπει να καταβάλλει $3 μηνιαίως ανά χρήστη σε περίπτωση που διαθέτει λιγότερους από 1000 υπαλλήλους. Σε περιπτώσεις που η εταιρεία διαθέτει περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους, το κόστος πέφτει στο $1/χρήστη ενώ είναι εντελώς δωρεάν για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Πηγή : Insomnia.gr με πληροφορίες από Facebook Blog

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page