top of page

10 χρόνια Twitter - Παραμένει το όριο των 140 χαρακτήρων !



Τα 10α γενέθλιά του γιορτάζει το Twitter ένα από τα δημοφιλέστερα, αλλά και πιο ιδιαίτερα, χάρη στο όριο των 140 χαρακτήρων του, μέσα κοινωνικής δικτύπωσης στον κόσμο. To Twitter «ήρθε στον κόσμο μας» πριν από δέκα χρόνια, στις 21 Μαρτίου 2006, και έκτοτε έχει σημειώσει μια αξιοθαύμαστη πορεία, συγκεντρώνοντας πάνω από 300 εκατ. ενεργούς χρήστες, 10 χρόνια ακριβώς μετά το πρώτο, παρθενικό tweet από τον ιδρυτή του, Τζακ Ντόρσεϊ. Για να το γιορτάσει, το Twitter ανέβασε ένα σχετικό εορταστικό tweet, που συνοδεύεται με βίντεο 2,5 λεπτών, στο οποίο γίνονται αναφορές σε σημαντικά γεγονότα και προσωπικότητες, καθώς και tweets που συνδέονταν με αυτά.




«Στις 21 Μαρτίου, δέκα χρόνια πριν, όλα άρχισαν με ένα και μόνο tweet. Από τότε, κάθε στιγμή κάθε μέρας, οι άνθρωποι διασυνδέονται σχετικά με τα πράγματα για τα οποία ενδιαφέρονται περισσότερο- από όλο τον κόσμο. Καθώς φτάνουμε σε αυτό το ορόσημο, είστε εσείς που θέλουμε να τιμήσουμε. Καθώς η 21η Μαρτίου αρχίζει ανά τον κόσμο, το καθένα από τα γραφεία μας στον κόσμο θα αρχίσει την ημέρα δείχνοντας την εκτίμηση και ευγνωμοσύνη του- αρχίζοντας από το Σίδνεϊ και ακολουθώντας τον ήλιο, μέχρι τα κεντρικά μας στο Σαν Φρανσίσκο. Χαιρόμαστε που γιορτάζουμε μαζί με όλους εσάς. Με το πέρασμα των χρόνων, κάνατε το Twitter αυτό που είναι σήμερα και διαμορφώνετε αυτό που θα είναι στο μέλλον. Σας ευχαριστούμε που γράφετε ιστορία, οδηγώντας την αλλαγή, εξυψώνοντας ο ένας τον άλλον και γελώντας μαζί κάθε μέρα. Με αγάπη, Twitter» αναφέρεται σε blog post στο επίσημο blog της εταιρείας.


Το δημοφιλέστατο κοινωνικό δίκτυο ωστόσο περνά δύσκολες ώρες, καθώς αναζητεί τρόπους να αξιοποιήσει οικονομικά την απήχηση που έχει στο κοινό του, όπως τα έχουν καταφέρει το Facebook και η Google.

Για τους τρεις τελευταίους μήνες του 2015 είχε αναφερθεί καθαρή ζημία 90 εκατ. δολαρίων, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσό πέρυσι ήταν στα 125 εκατ. Επίσης, ο αριθμός των χρηστών έμεινε στάσιμος, στα 320 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες.


Αν και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 48%, στα 710 εκατ., το Twitter δεν έχει καταφέρει να δείξει ακόμα πώς μπορεί να εξελιχθεί σε μια επιχείρηση με δυνατότητες επέκτασης/ ανάπτυξης και κάποιο σαφές πλάνο οικονομικής αξιοποίησης της απήχησης που έχει στους χρήστες του- οι οποίοι, σημειωτέον, αντιδρούν αρνητικά σε κάθε υπόνοια/ φημολογία περί αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας του αγαπημένου τους δικτύου (από αύξηση των χαρακτήρων ως αλλαγές στον τρόπο προβολής των tweets).


Πρόσφατες αλλαγές που ανακοινώθηκαν (First View, αλλαγές στο timeline) συνιστούν άνοιγμα στους διαφημιστές. Επίσης, τον τελευταίο καιρό, όπως προαναφέρθηκε, είχαν κυκλοφορήσει φήμες περί αύξησης του αριθμού των χαρακτήρων – αλλά ο Ντόρσεϊ (συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος), εμφανιζόμενος στο Τoday Show την Παρασκευή, διαβεβαίωσε το κοινό ότι το όριο των 140 χαρακτήρων μένει ως έχει, κάνοντας λόγο για έναν «καλό περιορισμό».

Οι φημολογίες (κάποιες εκ των οποίων μιλούσαν για 10.000 χαρακτήρες) είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, προκαλώντας πτώση της μετοχής του Twitter. Με αυτή την κίνηση, ο Ντόρσεϊ, που ανέλαβε καθήκοντα CEO μετά την παραίτηση του Ντικο Κοστόλο, φαίνεται να επιδιώκει να καθησυχάσει τους χρήστες, οι οποίοι θεωρούν πως το Twitter πρέπει να μείνει ως έχει – χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν εξακολουθούν να υφίστανται τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία.


Πηγή : Ναυτεμπορική


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page